“Escola i Comerç, simbiosi anti-residus” Setmana Europea Prevenció Residus

Com a empresa ecològica de filosofia #ResiduZero i compromesa socialment, creiem que és el nostre deure fer activisme mediambiental sempre que en tinguem l’oportunitat.

Per a la nostra primera activitat de prevenció i sensibilització, anomenada “Escola i Comerç, simbiosi anti-residus” vam col·laborar amb l’Escola Eiximenis de Girona i les iogurteries Llagurt.

Durant la setmana del 10 al 16 de novembre es va fer una recol·lecta a l’escola Eiximenis d’envasos de vidre que les famílies ja no utilitzaven. Resid’ÚS els va recollir, netejar i distribuir a les dues botigues Llagurt de Girona i a la de l’Espai Gironès de Salt.

Del 17 i fins el 25 de novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR 2018), aquests comerços Llagurt van oferir als seus clients l’opció que els seus productes fossin servits en vidre en comptes de paper o plàstic. S’explicà al client el perquè de l’activitat i aquest es comprometia a retornar l’envàs de vidre al Llagurt un cop acabat. Tots els envasos utilitzats eren posteriorment netejats i reutilitzats.

  

Acabada l’activitat, hi volem donar continuitat. Els nostres envasos seran distribuits a varis comerços de la província de Girona i Barcelona perquè apostin pel canvi sostenible i ofereixin l’opció d’un servei per emportar en envasos reutilitzables i de #ResiduZero.

Des de Resid’ÚS fem una crida a qualsevol entitat interessada a replicar aquesta activitat al vostre municipi, escola, comerç… generar menys residus és feina de tots/es i es pot fer arreu!

Per aquesta activitat l’organització de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ens ha triat entre els 3 finalistes Europeus al “Premi Europeu de la Prevenció de Residus 2018” en la categoria d’empresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *